icon Aventurinul

Aventurinul
Aventurinul este o varietate granulara sau compacta de cuart galben, verzui sau rosu-brun, care contine fluturasi de mica de culoare argintie, rosie-bruna, alba sau verde, conferind intregului agregat sclipiri metalice.  Este o varietate de cuart macrocristalin.

Se spune despre aventurin ca aduce noroc, succese materiale si vindecare.
Duritate pe Scala Mohs: 7
Compozitie chimica: SiO2

 

Aventurinul este alcatuit din cristale mici de cuart, concrescute. Contine o varietate de mica cromifera alb-galbuie (muscovit), mica verde (fucsit), iar varietatile rosii de aventurin contin compusi ai fierului (hematit).

Un fapt interesant legat de acest mineral este ca el a fost mai intai imitat cu sticla de catre un sticlar venetian, la Murano, pe la 1700 si abia mai apoi descoperit in stare naturala. Sticlarul a fabricat din intamplare (par aventura – it.) un obiect de sticla rosu-brun, continand numeroase particule de cupru metalic, care i-au conferit reflexe cu totul deosebite, placute la vedere. Acest obiect a fost vandut sub numele de aventurin. Mineralul cu acelasi aspect, descoperit mai tarziu, a primit aceeasi denumire.


Cele mai frumoase pietre de aventurin se extrag din Ural, China, India, Brazilia, Germania.Sub numele de aventurin se comercializeaza uneori si o varietate de feldspat, avand aceleasi catacteristici si care este de fapt aventurin-feldspat si nu aventurin-cuart. Aventurinul este comercializat cateodata sub numele de jad indian.
Pretul aventurinului este unul accesibil, iar din el se confectioneaza cabosoane, margele frumoase si chiar obiecte decorative

Surse:
Mircea-Dragomir Andrei, Heinz Karl – Pietre preţioase fine ornamentale, perle
Judith Crowe – Ghidul pietrelor preţioase
Corina Ionescu – Pietre preţioase, semipreţioase şi decorative. Dicţionar enciclopedic ilustrat

Suport clienti Relatii cu clientii: 9-16 luni-vineri

0786146142 contact@pinky.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!