Unelte necesare pentru confectionarea bijuteriilor handmade, artizanale.

Unelte necesare pentru confectionarea bijuteriilor handmade, artizanale.
Un designer de bijuterii care se respecta are nevoie atat de un munte de margele, cristale, pietre, sarme, accesorii metalice, cat si de un set complet de unelte de buna calitate.
Atunci cand am inceput sa creez bijuterii, am utilizat cele mai ieftine unelte disponibile, si am improvizat foarte mult, ceea ce este in regula la inceput, insa acestea s-au deteriorat rapid, ceea ce m-a obligat sa cumpar altele, si tot asa.
In retrospectiva, realizez ca ar fi fost mai intelept sa achizitionez un set de unelte de calitate superioara din prima, care sa ma fi ajutat mult timp. Investitia in unelte de calitate va imbunatati calitatea creatiilor dvs. si va permite sa creati bucle si spirale perfecte, fara urme si taieturi precise.

Totusi, nu este suficient sa aveti unelte de calitate in atelierul dvs.; trebuie sa stiti si cum sa le folositi.
Acest articol are ca scop prezentarea tipurilor de unelte disponibile pe piata si modul in care acestea pot fi utilizate.
Desi este posibil sa nu reusesc sa acopar toate uneltele intr-un singur articol, exista o multitudine de optiuni disponibile.1. Clestele cu falci cilindrice, round nose este o necesitate. Este foarte greu, daca nu imposibil sa confectionezi bijuterii fara acest cleste.
Are ambele falci rotunde, mai groase in partea de jos si care se ingusteaza catre varf.
Se foloseste pentru bucle, curbe in forma de “S” , spirale.
Pentru a face aceeasi marime de bucle, insemnati clestele cu marker-ul permanent pentru a va asigura ca le infasurati in acelasi loc.

2. Clestele bent chain nose pliers – clestele cu varful indoit

 

 


La fel ca si clestele chain-nose, bent chain-nose pliers are partea interioara plana si partea exterioara rotunda.
Singura diferenta este ca are varful indoit (“bent”= indoit).
Este unul din clestii cu care eu lucrez cel mai mult. Imi place mult ca varful poate patrunde chiar si in cele mai mici spatii si este mai usor de manevrat.

Cu acest cleste puteti inchide si deschide zale, prindeti sarma ferm (datorita interiorului plan) , si puteti face indoituri cu varf asctutit.
 

3. Clestele pentru taiat Side cutterAcest cleste se foloseste pentru taiatul sarmei.
Important:
Nu il folositi sa taiati sarma cu memorie. Pentru asa ceva, exista clesti speciali.
Cand taiati sarma, tineti cu degetul pe partea de sarma pe care intentionati sa o taiati pentru a nu “zbura” chiar in ochiul dvs!

 

4. Cleste pentru taiat roz, flush cutter

Clestele pentru taiat flush cutter este folosit pentru sarma de o duritate medie, cu ajutorul lui taietura este fina si perpendiculara.


 

Suport clienti Relatii cu clientii: 9-16 luni-vineri

0786146142 contact@pinky.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!